bewaar
Curry van bloemkool en broccoli
Curry van bloemkool en broccoli
bewaar

Curry van bloemkool en broccoli

Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

30

ongezouten roomboter

800 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

2 el

garam masala

400 g

tomatenblokjes in blik

1

groentebouillontablet

2 el

gembersiroop

250 ml

kookroom

100 ml

water

300 g

witte rijst

Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.

bewaartipCurry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.

algemeenMet gembersiroop kun je verrassend veel kanten op. Lekker op pannenkoeken, in satésaus of op ijs.

serveertipGarneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.

combinatietipLekker met pappadums.