Cur­ry van bloem­kool en broc­co­li

Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!

(24) waardeer
indiaas hoofdgerecht Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus! 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.

combinatietip:

Lekker met pappadums.

Tip:

Met gembersiroop kun je verrassend veel kanten op. Lekker op pannenkoeken, in satésaus of op ijs.

serveertip:

Garneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.

bewaartip:

Curry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 79 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Curry van bloemkool en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van bloem­kool en broc­co­li

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 30 ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min.

3
3
  • 800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
  • 2 el garam masala

Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 el gembersiroop
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml water

Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe.

5
5

Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.

6
6
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Serveer de curry met de rijst.

combinatietip:

Lekker met pappadums.

serveertip:

Garneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.

bewaartip:

Curry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.