Tray­ba­ke van drum­sticks & kriel­tjes

Kip en krieltjes: die twee horen bij gewoon bij elkaar én bij de zomer.

(14) waardeer
hoofdgerecht Kip en krieltjes: die twee horen bij gewoon bij elkaar én bij de zomer. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten en de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Meng de tijmblaadjes in een ruime kom met 2/5 van de olie. Voeg de krieltjes, ui en knoflook toe en meng goed. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Doe ⅕ van de olie in de kom en meng met ⅔ van de honing en ⅔ van de mosterd tot een marinade. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de drumsticks met de marinade tot ze er helemaal mee zijn bedekt. Verdeel ook over de bakplaat.
  4. Bak de krieltjes en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Meng de rest van de olie, de rest van de honing en de rest van de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de tomaat met de rucola. Meng vlak voor het serveren de dressing door de sla en serveer bij de groenten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Traybake van drumsticks & krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke van drum­sticks & kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takjes verse tijm

Snijd de uien in parten en de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 kg koelverse kleine krieltjes

Meng de tijmblaadjes in een ruime kom met de olie. Voeg de krieltjes, ui en knoflook toe en meng goed.

4
4

Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 kg kipdrumstick
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el milde mosterd

Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Doe de olie in de kom en meng met de honing en de mosterd tot een marinade.

6
6

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de drumsticks met de marinade tot ze er helemaal mee zijn bedekt. Verdeel ook over de bakplaat.

7
7

Bak de krieltjes en kip in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar.

8
8
  • 500 g tomaten
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el milde mosterd

Snijd ondertussen de tomaten in parten. Meng de rest van de olie, de rest van de honing en de rest van de mosterd tot een dressing.

9
9
  • 75 g rucola

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Meng de tomaat met de rucola.

10
10

Meng vlak voor het serveren de dressing door de sla en serveer bij de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.