bewaar
Traybake van peer, varkenslapjes, rode ui, tijm en knolselderij
Traybake van peer, varkenslapjes, rode ui, tijm en knolselderij
bewaar

Traybake van peer, varkenslapjes, rode ui, tijm en knolselderij

Het zoete van de peer past perfect bij de varkenslapjes, ui, tijm en knolselderij in deze traybake.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

1 kg

knolselderij

4

Conference peren

7½ g

verse tijm

2 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

2 el

dijonmosterd

1 el

vloeibare honing

½ el

paprikapoeder

350 g

filetlapjes à la minute

Het zoete van de peer past perfect bij de varkenslapjes, ui, tijm en knolselderij in deze traybake.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien in parten. Schil de knolselderij, snijd in plakken en snijd deze in repen van ca. 1 cm breed. Snijd de peren in 6 parten en verwijder het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verdeel de knolselderij, ui en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, tijm, peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Besmeer de filetlapjes met de marinade.

4

Schep na 20 min. de groenten om en leg de filetlapjes op de plaat erbij. Bak nog 5 min. tot de filetlapjes gaar zijn.

vegatipIn plaats van filetlapjes kun je ook 1 blik kikkererwten ((400 g) per 4 personen) gebruiken. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de marinade en rooster samen met de groenten 25 min. in de oven. Schep halverwege om.