bewaar
Varkensfilet met appel-aardappelstamp en geroosterde pastinaak
Varkensfilet met appel-aardappelstamp en geroosterde pastinaak
bewaar

Varkensfilet met appel-aardappelstamp en geroosterde pastinaak

Pastinaak wordt ook wel pinksternakel of witte peen genoemd. Hoe je 'm ook noemt: geroosterd in de oven, is de groente naast mooi ook bijzonder lekker.

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

800 g

pastinaak

3 el

milde olijfolie

1

zoete appel

4

filetlapjes à la minute

2 el

grove dijonmosterd

50 g

ongezouten roomboter

100 g

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Pastinaak wordt ook wel pinksternakel of witte peen genoemd. Hoe je 'm ook noemt: geroosterd in de oven, is de groente naast mooi ook bijzonder lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water in 20 min. gaar.

2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in de lengte in vieren. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak ca. 20 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.

3

Halveer de ongeschilde appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Besmeer de filetlapjes met de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Voeg een scheutje water toe aan het bakvet en roer tot een jus. Houd afgedekt warm.

4

Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af, voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp fijn met de pureestamper. Meng de appel erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de filetlapjes, geroosterde pastinaak en mosterdjus.

serveertipLekker met extra mosterd.