Zoete bliksem met appel en spek
Zoete bliksem met appel en spek

Zoete bliksem met appel en spek

Da’s weer eens wat anders. De zoete aardappel komt van de andere kant van de oceaan, maar smaakt ook heerlijk in de Hollandse keuken.

30 min. bereiden
211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

500 g

zoete aardappel

2

jazz-appels

2

uien

50 g

ongezouten roomboter

250 g

gerookt ontbijtspek

1 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • pureestamper

Da’s weer eens wat anders. De zoete aardappel komt van de andere kant van de oceaan, maar smaakt ook heerlijk in de Hollandse keuken.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan droogstomen.

2

Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen het spek in de lengte in 8 plakjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de speklapjes 5 min. Keer halverwege.

4

Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes.

tip

Zoete bliksem met appel en spek

Instructievideo - 02:29 min.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.