bewaar
Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten
Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten
bewaar

Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten

Gezond, lekker en budgetproof. Soms is een simpel maaltje als deze snijbonenstamp heel erg welkom.

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

400 g

gesneden snijbonen

2

rode uien

3 el

zonnebloemolie

250 g

cherrytomaten

5

filetlapjes à la minute

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Gezond, lekker en budgetproof. Soms is een simpel maaltje als deze snijbonenstamp heel erg welkom.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Kook de snijbonen in ca. 10 min. beetgaar en giet af.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen, verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met peper 5 min. op middelhoog vuur. 

3

Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.

4

Giet de aardappelen af en vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng wat kookvocht en de snijbonen erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de filetlapjes en tomaten.