Pi­ta met fi­let­lap­jes, kom­kom­mer en tzat­zi­ki

In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch?

(8) waardeer
hoofdgerecht In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch? 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta met fi­let­lap­jes, kom­kom­mer en tzat­zi­ki

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

3
3
  • 7½ g verse dille

Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn.

4
4
  • 200 g yoghurt Griekse stijl 0.1%
  • 1 teen knoflook

Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.

5
5
  • 2 rode uien
  • 350 g filetlapjes à la minute
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout.

6
6

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.

7
7
  • 400 g verse spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken.

8
8
  • 4 volkorenpita's

Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.