Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien elk in 6 parten. Schil de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in repen van 1 cm breed. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verdeel de ui, knolselderij en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie, tijm, peper en eventueel zout. Bak 25-30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, knoflook, paprikapoeder, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Besmeer de filetlapjes met de marinade.
Schep na 20 min. de groenten om en leg de filetlapjes op de plaat erbij. Bak nog 7-10 min. tot de filetlapjes gaar zijn.
Traybake van peer, varkensfilet en knolselderij
Het zoete van de peer past perfect bij de varkenslapjes, ui, tijm en knolselderij in deze traybake.
- combinatietipOok lekker met selderij of peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake van peer, varkensfilet en knolselderij
Het zoete van de peer past perfect bij de varkenslapjes, ui, tijm en knolselderij in deze traybake.

hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien elk in 6 parten. Schil de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in repen van 1 cm breed. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verdeel de ui, knolselderij en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie, tijm, peper en eventueel zout. Bak 25-30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, knoflook, paprikapoeder, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Besmeer de filetlapjes met de marinade.
Schep na 20 min. de groenten om en leg de filetlapjes op de plaat erbij. Bak nog 7-10 min. tot de filetlapjes gaar zijn.
combinatietip:Ook lekker met selderij of peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 rode uien
1 knolselderij
4 Conference peren
7½ g verse tijm
4 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
2 el dijonmosterd
1 el honing
½ el milde paprikapoeder
350 g filetlapjes à la minute
Dit heb je nodig
bakpapier