Drumsticks met geroosterde aardappeltjes en sla
Drumsticks met geroosterde aardappeltjes en sla

Drumsticks met geroosterde aardappeltjes en sla

No waste-tip: gebruik de botten om bouillon van te maken. Zo heb je voor een andere dag zó een kippensoep gemaakt.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

5 el

milde olijfolie

1 kg

kipdrumstick

1 kg

iets kruimige aardappelen

2

rode uien

1 tl

AH BASIC kristalsuiker

1 el

milde mosterd

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

No waste-tip: gebruik de botten om bouillon van te maken. Zo heb je voor een andere dag zó een kippensoep gemaakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon en rasp met een fijne rasp de gele schil. Meng in een ruime kom 2/5 van de olie met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Schep de kipdrumsticks in de kom om totdat ze allemaal zijn bedekt met een laagje citroenolie. Doe in een ovenschaal.

2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Pel de uien en snijd in kwarten. Meng de aardappelen en uien in een ovenschaal met ⅕ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet samen met de ovenschaal met kip in het midden van de oven en rooster in ca. 35 min. gaar. Keer de drumsticks halverwege om.

3

Halveer ondertussen voor de dressing de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het sap met de rest van de olie, de suiker en mosterd en klop tot dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de kropsla, droog goed en scheur in grove stukken. Besprenkel de salade vlak voor serveren met de dressing. Serveer met de kip en aardappelen.

tip

algemeenDoe de botjes van de drumsticks met restjes groenten (zoals prei, knoflook, ui of wortel) en/of kruiden in een pan en breng met 1 ½ liter water aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 uur trekken voor een heerlijke kippenbouillon.