Sticky drumsticks met aardappeltjes en koolsalade
Sticky drumsticks met aardappeltjes en koolsalade

Sticky drumsticks met aardappeltjes en koolsalade

Sticky drumsticks + aardappeltjes + koolsalade = lekker eten voor een prikkie!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 el

Sweet Baby Ray's original barbecue sauce

2 el

cajun kruidenmix

600 g

kipdrumstick

1 kg

vastkokende aardappel

2 el

zonnebloemolie

600 g

spitskool

250 g

winterpeen

20 g

verse selderij

320 g

zilveruitjes

3 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grove rasp

Sticky drumsticks + aardappeltjes + koolsalade = lekker eten voor een prikkie!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng ⅖ van de barbecuesaus met de helft van de cajun kruidenmix. Snijd de drumsticks 2 keer schuin in en schep om met de sausmix. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Schep de aardappelpartjes om met de rest van de cajunkruiden en olie. Verdeel de aardappeltjes en drumsticks naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven.

2

Maak ondertussen de koolsalade: halveer de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Schil de peen en rasp grof, snijd de selderij fijn. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Maak een dressing van 2 el vocht van de zilveruitjes (per 4 personen), mayonaise en ⅕ van de barbecuesaus. Meng de dressing door de spitskool, peen, selderij en zilveruitjes. Breng de koolsalade op smaak met peper en zout.

3

Serveer de drumsticks met de aardappeltjes, koolsalade en de rest van de barbecuesaus.