Scallion pancakes
Deze typisch Chinese scallion pancakes (cong you bing) zijn hartig en knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
- 270 g patentbloem
- ½ tl zout
- 150 ml kokend water (kokend)
- 50 ml water (op kamertemperatuur)
- 1 bosje salade-ui
- 4 el arachideolie
- 120 ml arachideolie
Keukenspullen
- deegroller
Advertentie
Bereiden
- Doe de bloem en het zout in een kom en meng door elkaar. Giet het kokende water erbij en roer met vork (of eetstokjes) tot het water helemaal opgenomen is en je al een grof kruimelend deeg krijgt. Voeg vervolgens het water op kamertemperatuur toe, meng door. Kneed het deeg met je handen op een met bloem bestoven werkbank ca. 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg moet een beetje plakken maar niet te veel blijven kleven aan je handen dus voeg eventueel een klein beetje bloem toe als dat gebeurt. Maak er een bol van en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. en maximaal 4 uur rusten.
- Snijd ondertussen het groene en lichtgroene deel van salade-ui in flinterdunne schuine repen. Het witte deel wordt niet gebruikt.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven werkbank uit tot een zo dun mogelijke rechthoekige lap van ca. 25 x 40 cm. Zorg ervoor dat de lange kant voor je ligt. Bestrijk de lap met 1 el olie (per pannenkoek), bestrooi met ¼ van de bosui en rol vanaf de lange kant op zo strak mogelijk op. Draai van de rol een soort liggende spiraal en stop het uiterste puntje in. Leg de spiraal op en stuk bakpapier en rol uit tot een dunne ronde lap van Ø 20 cm. Zorg ervoor dat de lap overal even dun is. Maak zo nog 3 pancakes.
- Verhit ¼ van de olie in een pan met een dikke bodem en laat het goed heet worden. Bak de pancakes 1 voor 1 eerst 2-3 min. aan 1 kant. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin. Keer om en bak nog eens 2-3 min. goudbruin en krokant. Druk onder het bakken met eetstokjes of houten lepels de buitenkanten van pannenkoek naar binnen zodat de laagjes los en iets omhoog komen.
- Houd tijdens het bakken de pancakes goed in de gaten. Zet het vuur eventueel wat lager als het te bruin/donker wordt voordat het gaar is en bak zo nodig langer. Laat uitlekken op keukenpapier en bak zo nog 3 pannenkoeken. Voeg telkens extra olie toe voor het bakken.
combinatietip:
Lekker met chilisaus of een zelfgemaakte dip van sojasaus, geraspte gember, sesamzaadjes, sesamolie en limoensap & -rasp.
bewaartip:
Het witte deel van de salade-ui kun je verwerken in een soepen, sauzen, salades, stoofgerechten, etc. Of vries het eventueel in voor later gebruik (in warme gerechten).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 49 g
waarvan suikers 3 g -
vet 46 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 120 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Scallion pancakes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scallion pancakes
- 270 g patentbloem
- ½ tl zout
- 150 ml kokend water
Doe de bloem en het zout in een kom en meng door elkaar. Giet het kokende water erbij en roer met vork (of eetstokjes) tot het water helemaal opgenomen is en je al een grof kruimelend deeg krijgt.
- 50 ml water
Voeg vervolgens het water op kamertemperatuur toe, meng door. Kneed het deeg met je handen op een met bloem bestoven werkbank ca. 5 min. tot een soepel deeg.
Het deeg moet een beetje plakken maar niet te veel blijven kleven aan je handen dus voeg eventueel een klein beetje bloem toe als dat gebeurt.
Maak er een bol van en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 30 min. en maximaal 4 uur rusten.
- 1 bosje salade-ui
Snijd ondertussen het groene en lichtgroene deel van salade-ui in flinterdunne schuine repen. Het witte deel wordt niet gebruikt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven werkbank uit tot een zo dun mogelijke rechthoekige lap van ca. 25 x 40 cm.
- 1 el arachideolie
Zorg ervoor dat de lange kant voor je ligt. Bestrijk de lap met de olie, bestrooi met ¼ van de bosui en rol vanaf de lange kant op zo strak mogelijk op.
Draai van de rol een soort liggende spiraal en stop het uiterste puntje in.
Leg de spiraal op en stuk bakpapier en rol uit tot een dunne ronde lap van Ø 20 cm. Zorg ervoor dat de lap overal even dun is.
- 3 el arachideolie
Maak zo nog 3 pancakes.
- 120 ml arachideolie
Verhit ¼ van de olie in een pan met een dikke bodem en laat het goed heet worden.
Bak de pancakes 1 voor 1 eerst 2-3 min. aan 1 kant. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin.
Keer om en bak nog eens 2-3 min. goudbruin en krokant.
Druk onder het bakken met eetstokjes of houten lepels de buitenkanten van pannenkoek naar binnen zodat de laagjes los en iets omhoog komen.
Houd tijdens het bakken de pancakes goed in de gaten. Zet het vuur eventueel wat lager als het te bruin/donker wordt voordat het gaar is en bak zo nodig langer.
Laat uitlekken op keukenpapier en bak zo nog 3 pannenkoeken. Voeg telkens extra olie toe voor het bakken.
combinatietip:
Lekker met chilisaus of een zelfgemaakte dip van sojasaus, geraspte gember, sesamzaadjes, sesamolie en limoensap & -rasp.
bewaartip:
Het witte deel van de salade-ui kun je verwerken in een soepen, sauzen, salades, stoofgerechten, etc. Of vries het eventueel in voor later gebruik (in warme gerechten).