Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli
Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli

Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli

Roosteren maar! Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli blijft een steengoede combinatie.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1 el

milde paprikapoeder

4 el

zonnebloemolie

600 g

gekruide kipdrumsticks

500 g

broccoli

2

rode uien

1

aubergine

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Roosteren maar! Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli blijft een steengoede combinatie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen de aardappelen schoon, halveer in de breedte en snijd in de lengte in dunne parten.

3

Meng de paprikapoeder met de olie, peper en zout en schep 1 el paprikaolie (per 4 personen) om met de aardappelen. Verdeel met de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in het midden van de oven.

4

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken. Snijd elke ui in partjes. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm. Schep de groenten om met de rest van de paprikaolie.

5

Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, verdeel de groenten over de bakplaat en schep om. Rooster nog 25 min. in het midden van de oven.

tip

vegatipIn plaats van drumsticks kun je ook een vegetarische groenteburger serveren. Het recept is dan niet meer glutenvrij.