Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli
Roosteren maar! Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli blijft een steengoede combinatie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 1 el milde paprikapoeder
- 4 el zonnebloemolie
- 600 g gekruide kipdrumsticks
- 500 g broccoli
- 2 rode uien
- 1 aubergine
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de aardappelen schoon, halveer in de breedte en snijd in de lengte in dunne parten.
- Meng de paprikapoeder met de olie, peper en zout en schep 1 el paprikaolie (per 4 personen) om met de aardappelen. Verdeel met de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken. Snijd elke ui in partjes. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm. Schep de groenten om met de rest van de paprikaolie.
- Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, verdeel de groenten over de bakplaat en schep om. Rooster nog 25 min. in het midden van de oven.
vegatip:
In plaats van drumsticks kun je ook een vegetarische groenteburger serveren. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 28 g
-
koolhydraten 54 g
waarvan suikers 7 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 641 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappeltjes uit de oven met kip en broccoli
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
Boen de aardappelen schoon, halveer in de breedte en snijd in de lengte in dunne parten.
- 1 el milde paprikapoeder
- 4 el zonnebloemolie
Meng de paprikapoeder met de olie, peper en zout en schep 1 el paprikaolie (per 4 personen) om met de aardappelen.
- 600 g gekruide kipdrumsticks
Verdeel met de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in het midden van de oven.
- 500 g broccoli
- 2 rode uien
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken. Snijd elke ui in partjes.
- 1 aubergine
Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm. Schep de groenten om met de rest van de paprikaolie.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, verdeel de groenten over de bakplaat en schep om. Rooster nog 25 min. in het midden van de oven.
vegatip:
In plaats van drumsticks kun je ook een vegetarische groenteburger serveren. Het recept is dan niet meer glutenvrij.