Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel de olie en boter over kleine ovenbestendige potjes of schaaltjes. Hak de tenen knoflook fijn. Halveer de chilipepers, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Verdeel vervolgens de knoflook en chilipeper over de potjes en voeg aan elk potje 1 eetlepel Mazzetti l’Originale Aceto balsamico Antica Modena toe.
Plaats de potjes in de oven en bak ze 10 minuten. Voeg daarna 6 garnalen toe aan elk potje en bak nog 5–7 minuten, of tot de garnalen net gaar zijn.
Hak de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes en de baguette in plakjes. Bestrooi elk potje met peterselie, zout en peper. Serveer met de citroen en verse baguette om alle heerlijke smaken van balsamico, knoflook en chili op te deppen.
Knoflook balsamico reuzegarnalen van Mazzetti (advertentie)
Koken met Mazzetti: De reuzengarnalen in een saus van knoflook, chili, peterselie en Mazzetti balsamico zorgen voor een rijke, mediterrane smaaksensatie.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Mazzetti. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Knoflook balsamico reuzegarnalen van Mazzetti (advertentie)
Koken met Mazzetti: De reuzengarnalen in een saus van knoflook, chili, peterselie en Mazzetti balsamico zorgen voor een rijke, mediterrane smaaksensatie.

4 personen
950 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel de olie en boter over kleine ovenbestendige potjes of schaaltjes. Hak de tenen knoflook fijn. Halveer de chilipepers, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Verdeel vervolgens de knoflook en chilipeper over de potjes en voeg aan elk potje 1 eetlepel Mazzetti l’Originale Aceto balsamico Antica Modena toe.
Plaats de potjes in de oven en bak ze 10 minuten. Voeg daarna 6 garnalen toe aan elk potje en bak nog 5–7 minuten, of tot de garnalen net gaar zijn.
Hak de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes en de baguette in plakjes. Bestrooi elk potje met peterselie, zout en peper. Serveer met de citroen en verse baguette om alle heerlijke smaken van balsamico, knoflook en chili op te deppen.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Mazzetti. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 ml milde olijfolie
100 g ongezouten roomboter
8 tenen knoflook
2 rode pepers
4 el Mazzetti aceto balsamico di modena
24 rauwe gepelde reuzengarnalen
1 el verse peterselie
1 citroen
1 vers stokbrood