Biefstuk met balsamico-honingsaus
Biefstuk met balsamico-honingsaus

Biefstuk met balsamico-honingsaus

Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje.

15 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

900 g

aardappelpartjes

350 g

verse haricots verts

450 g

diepvries tuinerwten

4

biefstukken

1

sjalot

3 el

vloeibare honing

75 ml

aceto balsamico di Modena

Aardappel-vlees-groente in een zalig zoet jasje.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 13 min. goudbruin en gaar. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min beetgaar. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 2 min mee. Giet de groenten af.

2

Bestrooi ondertussen de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Snipper ondertussen de sjalot fijn.

3

Fruit de sjalot 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Verdeel de groenten over de borden. Leg op elk bord een biefstuk. Schep de balsamico-honingsaus erover en serveer met de aardappelpartjes.

tip

combinatietipLekker met wat blaadjes basilicum.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.