Aardbeien gemarineerd in balsamico met ijs en cantuccini
Aardbeien gemarineerd in balsamico met ijs en cantuccini

Aardbeien gemarineerd in balsamico met ijs en cantuccini

Aardbei en balsamico? Gouden combi! Zeker in dit aarbeientoetje met ijs en Italiaanse koekjes

15 min. bereiden
30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse aardbei

3 el

Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato

2 el

poedersuiker

5 g

verse basilicum

4 bollen

vanille-ijs

4

cantuccini

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Aardbei en balsamico? Gouden combi! Zeker in dit aarbeientoetje met ijs en Italiaanse koekjes

Aan de slag

1

Was de aardbeien, verwijder de groene kroontjes en halveer ze. Doe ze in een kom samen met de balsamico en de poedersuiker. Schep om, dek de kom af met een deksel of vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast marineren.

2

Verdeel de aardbeien over diepe borden en maal er wat zwarte peper over. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de aardbeien. Schep op elke portie een bol vanille-ijs. Verkruimel de cantuccini en verdeel over de borden.

tip

serveertipBesprenkel het ijs met wat van de aardbeienmarinade.