Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing
Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing

Geitenkaassalade met blauwe bessen-balsamicodressing

Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

verse groene aspergetip

20 g

ongebrande hazelnoten

75 g

blauwe bessen

1½ el

Ponti aceto balsamico di Modena Invecchiato

2 tl

vloeibare honing

2 el

traditionele olijfolie

180 g

zachte verse geitenkaas

100 g

misticanza

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Geitenkaassalade, een klassieker... Deze salade met geitenkaas maken we met een dressing van balsamico en blauwe bessen

Aan de slag

1

Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout naar smaak. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.

2

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak grof. Doe ⅔ van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3

Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon). Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.

4

Verdeel de misticanza slamelange en de aspergetips over een platte schaal. Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om. Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.