Ge­bak­ken bal­sa­mi­co-fi­let­lap­jes met po­len­ta & Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vanavond eten we... Italiaans! En dat betekent: lekker én makkelijk! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
  4. Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 15-16

Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken bal­sa­mi­co-fi­let­lap­jes met po­len­ta & Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

1
1
  • 12½ g verse bieslook
  • 100 g Pecorino Romano

Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas.

2
2
  • 1250 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng het water met de bouillontablet aan de kook.

3
3
  • 250 g polenta

Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege.

7
7
  • 4 el aceto balsamico di Modena
  • 1 el fijne kristalsuiker

Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.

8
8

Voeg de bieslook en ⅔ van de geraspte kaas aan de polenta toe.

9
9

Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.

10
10

Verdeel de polenta over de borden.

11
11

Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.