bewaar
Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje
bewaar

Romige polenta met Italiaanse groenten en een eitje

Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

80 g

ongezouten roomboter

800 g

Italiaanse roerbakgroente

4

middelgrote eieren

1 liter

kraanwater

1

groentebouillontablet

250 g

polenta

80 g

Parmigiano Reggiano

1 bakje

tuinkers

Polenta is snel en romig en past ontzettend goed bij Italiaanse smaken.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een hapjespan en bak de knoflook en groente 5 min. op middelhoog vuur. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze.

2

Breng ondertussen het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit. Voeg de rest van de boter samen met de kaas toe en roer tot beide helemaal door de polenta zijn opgenomen.

3

Verdeel de polenta over diepe borden en leg de groente en eieren erop. Bestrooi met de tuinkers en breng op smaak met peper en eventueel zout.