Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Smelt 150 g boter en laat iets afkoelen. Prak ondertussen 2 bananen fijn en hak de pecannoten grof.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en meng met 150 g suiker, 1½ tl kruidenmix pumpkin spice en het zout.
Voeg de gesmolten boter, eieren en het vanille-extract toe en mix 2-3 min. met een mixer.
Spatel de geprakte bananen en pecannoten erdoor. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het beslag erover.
Bak de bananencake in ca. 50 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de karamelsaus: breng de rest van de suiker en boter met de slagroom in een pannetje met dikke bodem al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot karamelsaus. Roer de rest van de kruidenmix erdoor.
Bananencake met pumpkin spice en karamelsaus (advertorial)
Bananencake en pumpkin spice? Die combi blijkt voor elkaar gemaakt te zijn. Dat bewijst deze herfstige cake.
- bewaartipJe kunt de bananencake 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel. Verdeel de plakjes banaan en karamel voor het serveren erover.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bananencake met pumpkin spice en karamelsaus (advertorial)
Bananencake en pumpkin spice? Die combi blijkt voor elkaar gemaakt te zijn. Dat bewijst deze herfstige cake.

12 porties
420 kcal
20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Smelt 150 g boter en laat iets afkoelen. Prak ondertussen 2 bananen fijn en hak de pecannoten grof.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en meng met 150 g suiker, 1½ tl kruidenmix pumpkin spice en het zout.
Voeg de gesmolten boter, eieren en het vanille-extract toe en mix 2-3 min. met een mixer.
Spatel de geprakte bananen en pecannoten erdoor. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het beslag erover.
Bak de bananencake in ca. 50 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de karamelsaus: breng de rest van de suiker en boter met de slagroom in een pannetje met dikke bodem al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot karamelsaus. Roer de rest van de kruidenmix erdoor.
bewaartip:Je kunt de bananencake 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel. Verdeel de plakjes banaan en karamel voor het serveren erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
230 g ongezouten roomboter
3 Chiquita bananen
125 g ongebrande pecannoten
200 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
225 g witte basterdsuiker
½ tl zout
2½ tl pumpkin spice kruiden
2 middelgrote scharreleieren
1 tl vanille-extract
100 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)