bewaar
Pumpkin spice latte
Pumpkin spice latte
bewaar

Pumpkin spice latte

Wel een heel bijzonder bakkie, deze pumpkin spice latte.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

koelverse pompoenblokjes

2 tl

kaneel

1 tl

gemalen gember

½ tl

gemalen kruidnagel

½ tl

gemalen nootmuskaat

250 ml

verse slagroom

4 el

fijne kristalsuiker

750 ml

volle melk

1 tl

vanille-extract

180 ml

espresso

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • fijne zeef

Wel een heel bijzonder bakkie, deze pumpkin spice latte.

Aan de slag

1

Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water op laag vuur in 15 min. gaar. Pureer ze daarna met de staafmixer glad en zeef het mengsel met de fijne zeef, zodat een dunne puree overblijft.

2

Meng ondertussen de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat tot een egaal mengsel, dit is de pumpkin spice. Klop de slagroom stijf met ¼ van de suiker.

3

Verwarm de melk met de rest van de suiker en 4 el pompoenpuree (per 4 personen) op middelhoog vuur al roerend tot de melk bijna kookt. Zet het vuur uit en roer het vanille-extract en de pumpkin spice erdoor.

4

Giet het mengsel voorzichtig in de blender (of gebruik de staafmixer) en pulseer enkele malen om het drankje luchtig te maken.

5

Doe de pumpkin spice latte in 4 glazen. Verdeel er voorzichtig de koffie en daarna de slagroom erover. Bestuif met wat kaneel en serveer meteen.

allergietipVervang voor een plantaardige versie de melk door een plantaardig alternatief voor melk, zoals haverdrink, en de slagroom door een plantaardige topping. Dit drankje is dan niet meer glutenvrij.

bewaartipGebruik de rest van de pompoenstukjes in een soep.

Pumpkin spice latte

Instructievideo - 00:39 min.