Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de druiven los van de tros en doe ze in een ovenschaal. Voeg het venkelzaad en de helft van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de druiven 15-20 min. in de oven.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Breek de burrata open op een schaal. Schep het citroenrasp door de druiven en schep de druiven op de burrata. Bestrooi met de pistache en de rest van de olie en breng op smaak met extra zwarte peper.
Burrata-dip
Tover je burrata om tot een zalige dip en blaas je gasten omver: olijfolie, citroen, druiven, venkelzaad en pistachenoten. Meer heb je niet nodig!
- combinatietipLekker met vers geroosterd brood of crackers.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Burrata-dip
Tover je burrata om tot een zalige dip en blaas je gasten omver: olijfolie, citroen, druiven, venkelzaad en pistachenoten. Meer heb je niet nodig!

6 personen
245 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de druiven los van de tros en doe ze in een ovenschaal. Voeg het venkelzaad en de helft van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de druiven 15-20 min. in de oven.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Breek de burrata open op een schaal. Schep het citroenrasp door de druiven en schep de druiven op de burrata. Bestrooi met de pistache en de rest van de olie en breng op smaak met extra zwarte peper.
combinatietip:Lekker met vers geroosterd brood of crackers.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g rode druiven
2 tl venkelzaad
4 el extra vierge olijfolie
30 g gepelde pistachenoten
1 biologische citroen
500 g burrata
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)