Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de knoflook en daarna ook de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.
Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.
Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.
Volkorencouscous met courgette en bonen van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!
- bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
- bereidingstipVoor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorencouscous met courgette en bonen van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

10 personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de knoflook en daarna ook de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.
Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.
Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.
bereidingstip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
bereidingstip:Voor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
3 courgettes
500 g tomaten
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
500 g volkorencouscous
800 g cannellinibonen
15 g verse munt
15 g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie
1 limoen