Volkorencouscous met courgette en bonen van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

285 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingredient_other


    Aan de slag


    1. Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een wok, voeg de knoflook en daarna ook de courgette en tomaten toe. Bak dit op lage temperatuur 5 minuten.

    2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.

    3. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de wokpan met courgette en tomaat. Bak deze nog 5 minuten mee.

    4. Verwijder de bladeren munt en basilicum van de steel en snijd de blaadjes fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, het sap van de limoen, munt en basilicum. Voeg naar smaak peper toe.

    5. Meng de couscous samen met de groente en schep de dressing erdoor. Serveer warm of lauwwarm.

    • bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, tomaat, cannelinibonen en een paar druppels olijfolie.
    • bereidingstipVoor volwassenen is dit gerecht lekker met geroosterde pompoenpitten of granaatappelpitjes. Voeg dan ook gerust 1 tl chilivlokken toe. Voeg eventueel zout naar wens toe.
    • algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
    • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
    • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Gerelateerde recepten

    Volkorencouscous met courgette en bonen van Kindergarden

    Koken met Kindergarden: Een kleurrijke couscous met courgette, tomaat en cannellinibonen. Mild en voedzaam voor kinderen, maar met simpele extra’s ook verrassend lekker voor volwassenen!

    Lekker van Albert Heijn: /allerhande

    logo

    Dit heb je nodig