Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en aubergine in stukjes. Leg de aubergine en courgette op een bakplaat (of grote ovenschaal) en sprenkel de helft van de olijfolie over de groente en zet 30 minuten in de oven.
Snijd de tomaten door vieren. Leg op een andere bakplaat en sprenkel daar de rest van de olijfolie over. Voeg ook de Ras el Hanout kruiden toe. Plaats de tomaten in de oven erbij voor 20 minuten.
Snijd de paprika’s in stukjes. Leg deze voor de laatste 10 minuten op de bakplaat met courgette en aubergine erbij in de oven.
Snijd de perziken in stukjes. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Pureer de tomaten met een staafmixer tot een egale puree. Giet de puree over de couscous, voeg ook de andere gegrilde groente en de perzik toe. Roer alles door elkaar.
Volkorencouscous met gegrilde groenten van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Volkoren couscous met aubergine, courgette en paprika uit de oven, smeuïg door tomatenpuree en verrassend zoet door perzik.
- bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, aubergine en perzik met wat gekookte couscous en een drupje olijfolie.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- bereidingstipVoor volwassenen zou je wat feta of halloumi toe kunnen voegen en extra op smaak brengen met met 1 tl komijn en een vleugje chilivlokken voor meer pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorencouscous met gegrilde groenten van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Volkoren couscous met aubergine, courgette en paprika uit de oven, smeuïg door tomatenpuree en verrassend zoet door perzik.

10 personen
230 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en aubergine in stukjes. Leg de aubergine en courgette op een bakplaat (of grote ovenschaal) en sprenkel de helft van de olijfolie over de groente en zet 30 minuten in de oven.
Snijd de tomaten door vieren. Leg op een andere bakplaat en sprenkel daar de rest van de olijfolie over. Voeg ook de Ras el Hanout kruiden toe. Plaats de tomaten in de oven erbij voor 20 minuten.
Snijd de paprika’s in stukjes. Leg deze voor de laatste 10 minuten op de bakplaat met courgette en aubergine erbij in de oven.
Snijd de perziken in stukjes. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Pureer de tomaten met een staafmixer tot een egale puree. Giet de puree over de couscous, voeg ook de andere gegrilde groente en de perzik toe. Roer alles door elkaar.
bereidingstip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje met courgette, aubergine en perzik met wat gekookte couscous en een drupje olijfolie.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
bereidingstip:Voor volwassenen zou je wat feta of halloumi toe kunnen voegen en extra op smaak brengen met met 1 tl komijn en een vleugje chilivlokken voor meer pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 biologische courgettes
1 biologische aubergine
2 el milde olijfolie
400 g tomaten
1 el ras el hanout
2 paprika's
2 perziken
500 g biologische volkorencouscous