Schil de wortels en snijd de wortels en paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok. Fruit de knoflook zachtjes glazig. Voeg de wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee. Strooi het paprikapoeder en de kurkuma erover en roer goed door.
Voeg de zilvervliesrijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, tomaten en de bouillon met heet water toe. Breng aan de kook en laat 25–30 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra water toe als het te droog wordt. Voeg na 20 minuten de doperwten toe.
Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm en leg ze de laatste 10 minuten bovenop de paella. Dek af en laat de vis rustig gaar stomen. Pers het sap van de citroen uit. Breng de paella op smaak met citroensap en een beetje peper.
Paella met vis van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een paella vol zachte groenten en malse vis. Een gerecht dat kinderen op de opvang heerlijk vinden en dat je thuis ook makkelijk maakt!
- serveertipServeer de paella en geef er ieder kind een partje citroen bij. Kinderen vinden het vaak leuk zelf wat sap erover te knijpen.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, doperwt en vis met een beetje rijst en een paar druppeltjes olijfolie.
- variatietipVoeg voor volwassenen gerookte paprikapoeder of saffraan toe voor een vollere smaak, en serveer eventueel met een frisse salade erbij. Voeg eventueel zout toe naar wens.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paella met vis van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een paella vol zachte groenten en malse vis. Een gerecht dat kinderen op de opvang heerlijk vinden en dat je thuis ook makkelijk maakt!

10 personen
290 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels en snijd de wortels en paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok. Fruit de knoflook zachtjes glazig. Voeg de wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee. Strooi het paprikapoeder en de kurkuma erover en roer goed door.
Voeg de zilvervliesrijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, tomaten en de bouillon met heet water toe. Breng aan de kook en laat 25–30 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra water toe als het te droog wordt. Voeg na 20 minuten de doperwten toe.
Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm en leg ze de laatste 10 minuten bovenop de paella. Dek af en laat de vis rustig gaar stomen. Pers het sap van de citroen uit. Breng de paella op smaak met citroensap en een beetje peper.
serveertip:Serveer de paella en geef er ieder kind een partje citroen bij. Kinderen vinden het vaak leuk zelf wat sap erover te knijpen.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor de baby’s (8+ maanden) een hapje van wortel, doperwt en vis met een beetje rijst en een paar druppeltjes olijfolie.
variatietip:Voeg voor volwassenen gerookte paprikapoeder of saffraan toe voor een vollere smaak, en serveer eventueel met een frisse salade erbij. Voeg eventueel zout toe naar wens.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 wortelen
2 paprika's
400 g tomaten
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
1 tl kurkuma
500 g biologische zilvervliesrijst
400 g tomatenblokjes
¾ tablet groentebouillon minder zout
750 ml heet water
300 g diepvries biologische tuinerwten
500 g kabeljauwfilets
¼ citroen