Spoel de zilvervliesrijst af in een vergiet en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui. Snijd de paprika’s, wortels en courgettes in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg daarna de paprika, wortel en courgette toe. Bak dit 10 minuten op middelhoge temperatuur.
Spoel de kidneybonen en mais af en laat uitlekken. Voeg samen met de tomatenblokjes, oregano, koriander, paprikapoeder en komijn toe aan de groenten. Roer goed door en laat de chili 15 minuten zacht pruttelen. Serveer de chili met de zilvervliesrijst.
Chili sin carne met zilvervliesrijst van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en voedzame chili boordevol bonen en groente, geserveerd met zilvervliesrijst! Mild van smaak voor kinderen.
- bereidingstipMaak voor de baby’s (8+ maand) een hapje met wortel, courgette, mais en rijst en een drupje olijfolie.
- algemeenVoeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Chili sin carne met zilvervliesrijst van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en voedzame chili boordevol bonen en groente, geserveerd met zilvervliesrijst! Mild van smaak voor kinderen.

10 personen
315 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de zilvervliesrijst af in een vergiet en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui. Snijd de paprika’s, wortels en courgettes in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg daarna de paprika, wortel en courgette toe. Bak dit 10 minuten op middelhoge temperatuur.
Spoel de kidneybonen en mais af en laat uitlekken. Voeg samen met de tomatenblokjes, oregano, koriander, paprikapoeder en komijn toe aan de groenten. Roer goed door en laat de chili 15 minuten zacht pruttelen. Serveer de chili met de zilvervliesrijst.
bereidingstip:Maak voor de baby’s (8+ maand) een hapje met wortel, courgette, mais en rijst en een drupje olijfolie.
algemeen:Voeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische zilvervliesrijst
1 ui
2 rode paprika's
2 wortelen
1 courgette
1 el milde olijfolie
720 g biologische kidneybonen in pot
800 g tomatenblokjes
2 tl oregano
2 tl gemalen koriander
2 tl gemalen komijn
2 tl milde paprikapoeder