Verwarm de olijfolie in een (soep)pan. Snijd de ui fijn en fruit in de pan. Snijd ondertussen de pompoen en wortel in stukken en voeg toe aan de ui. Bak enkele minuten.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de linzen toe aan de pan samen met de peper en de garam masala en bak kort mee. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat 15 minuten koken tot alles gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer tot een egale soep.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes in reepjes en smeer deze in met de rest van de olijfolie. Strooi er de oregano over en bak de pita's 5 minuten in de oven af. Snijd in reepjes voor bij de soep.
Pompoen-wortel-linzensoep van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige, oranje soep vol groenten en linzen. Voedzaam en lekker voor het hele gezin!
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pompoen en linzen, voeg daar een paar druppels olijfolie aan toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoen-wortel-linzensoep van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een romige, oranje soep vol groenten en linzen. Voedzaam en lekker voor het hele gezin!

10 personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olijfolie in een (soep)pan. Snijd de ui fijn en fruit in de pan. Snijd ondertussen de pompoen en wortel in stukken en voeg toe aan de ui. Bak enkele minuten.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de linzen toe aan de pan samen met de peper en de garam masala en bak kort mee. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat 15 minuten koken tot alles gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer tot een egale soep.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pitabroodjes in reepjes en smeer deze in met de rest van de olijfolie. Strooi er de oregano over en bak de pita's 5 minuten in de oven af. Snijd in reepjes voor bij de soep.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met pompoen en linzen, voeg daar een paar druppels olijfolie aan toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 el milde olijfolie
1 ui
750 g biologische pompoenen
400 g linzen in blik
½ tl zwarte peper
3 tl garam masala
2 l water
3 tabletten groentebouillon minder zout
10 volkorenpita's
1 tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen