bewaar
Wortel-pompoen-linzensoep
Wortel-pompoen-linzensoep
bewaar

Wortel-pompoen-linzensoep

Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

citroengras

4 cm

verse gember

500 g

winterpeen

400 g

koelverse pompoenstukjes

200 g

AH Biologisch gedroogde rode linzen

2

Knorr biologische groentebouillontabletten

1 liter

water

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.

Aan de slag

1

Halveer het citroengras in de lengte. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.

2

Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.

3

Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.

dieettipGebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.

combinatietipLekker met een lepel sojazuivel met kokos.