Verwarm de oven voor op 220 graden. Was alle groente. Snijd de ui, knoflook, 1,5 courgette, aubergine, wortel en tomaat in grove stukken. Doe alles in een grote ovenschaal en voeg ⅔ van de olijfolie, de oregano, de Italiaanse kruiden en peper toe. Zet de groenten 45 minuten in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de spaghetti zoals omschreven op de verpakking. Snijd de rest van de courgette in blokjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak kort de courgette.
Pureer de gegrilde groenten tot een egale saus. Breng de saus door de spaghetti en voeg dan de geroerbakte courgette toe.
Spaghetti met gegrilde groenten-tomatensaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en romige spaghetti met gegrilde groenten, een favoriet bij Kindergarden en perfect voor het hele gezin!
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor je baby (8+ maanden) een hapje van aubergine, courgette en Italiaanse kruiden.
- variatietipVoor volwassenen is het extra lekker om wat rucola hierbij te serveren. Voeg eventueel zout toe naar wens.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Spaghetti met gegrilde groenten-tomatensaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een kleurrijke en romige spaghetti met gegrilde groenten, een favoriet bij Kindergarden en perfect voor het hele gezin!

10 personen
250 kcal
1 uur bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was alle groente. Snijd de ui, knoflook, 1,5 courgette, aubergine, wortel en tomaat in grove stukken. Doe alles in een grote ovenschaal en voeg ⅔ van de olijfolie, de oregano, de Italiaanse kruiden en peper toe. Zet de groenten 45 minuten in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de spaghetti zoals omschreven op de verpakking. Snijd de rest van de courgette in blokjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak kort de courgette.
Pureer de gegrilde groenten tot een egale saus. Breng de saus door de spaghetti en voeg dan de geroerbakte courgette toe.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor je baby (8+ maanden) een hapje van aubergine, courgette en Italiaanse kruiden.
variatietip:Voor volwassenen is het extra lekker om wat rucola hierbij te serveren. Voeg eventueel zout toe naar wens.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 courgette
1 aubergine
500 g tomaten
250 g wortelen
1 ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
½ tl zwarte peper
500 g biologische volkoren spaghetti