Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote (soep)pan. Voeg de ui en courgette toe en roerbak deze enkele minuten mee. Voeg dan ook de gepelde tomaten toe en het blokje groentebouillon toe met heet water toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg dan de orzo en Italiaanse kruiden toe en laat de soep nog 8 minuten koken. Voeg als laatste de sojaroom toe.
Kook de eieren hard in 10 minuten, laat afkoelen, pel en prak fijn. Meng de eieren met yoghurt, kerrie en peper naar wens tot een smeuïge eiersalade.
Bak de volkoren pita’s af en in de oven en snijd doormidden als een halve cirkel en vul met eiersalade. Snijd de komkommer in repen of plakjes. Lekker voor erbij.
Tomaten-courgettesoep met orzo en pita van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Tomaten-courgettesoep met orzo en pita met eiersalade, geliefd bij kinderen op de opvang en net zo geschikt om thuis van te genieten.
- algemeenDe aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met tomatenblokjes, courgette, orzo en gekookt ei.
- variatietipVoeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomaten-courgettesoep met orzo en pita van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Tomaten-courgettesoep met orzo en pita met eiersalade, geliefd bij kinderen op de opvang en net zo geschikt om thuis van te genieten.

10 personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote (soep)pan. Voeg de ui en courgette toe en roerbak deze enkele minuten mee. Voeg dan ook de gepelde tomaten toe en het blokje groentebouillon toe met heet water toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg dan de orzo en Italiaanse kruiden toe en laat de soep nog 8 minuten koken. Voeg als laatste de sojaroom toe.
Kook de eieren hard in 10 minuten, laat afkoelen, pel en prak fijn. Meng de eieren met yoghurt, kerrie en peper naar wens tot een smeuïge eiersalade.
Bak de volkoren pita’s af en in de oven en snijd doormidden als een halve cirkel en vul met eiersalade. Snijd de komkommer in repen of plakjes. Lekker voor erbij.
algemeen:De aantallen zijn gebaseerd op kinderporties.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje met tomatenblokjes, courgette, orzo en gekookt ei.
variatietip:Voeg voor volwassenen eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 ui
1 courgette
1 el milde olijfolie
1¼ kg biologische gepelde tomaten in blik
½ tablet groentebouillon minder zout
500 ml heet water
200 g volkorenorzo
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml soja keuken
8 middelgrote scharreleieren
2 el plantaardige soja gurt ongezoet
1 tl kerriepoeder
10 volkorenpita's
2 komkommers
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen