Bonenrijst met roerei en romige spinaziesaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame maaltijd vol groente, eiwitten en vezels. Een favoriet bij de kinderen van Kindergarden!
390 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram biologische zilvervliesrijst
biologische zilvervliesrijst
300 gram biologische courgettes
biologische courgettes
500 gram biologische paprika duo
biologische paprika duo
3 eetlepel biologische olijfolie extra vierge
biologische olijfolie extra vierge
360 gram biologische zwarte bonen in pot
biologische zwarte bonen in pot
2 theelepel gevriesdroogde oregano
gevriesdroogde oregano
2 theelepel milde paprikapoeder
milde paprikapoeder
2 theelepel gemalen komijnzaad
gemalen komijnzaad
600 gram biologische bladspinazie deelblokjes
biologische bladspinazie deelblokjes
12 biologische eieren
biologische eieren
100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
haver keuken (alternatief voor kookroom)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de zwarte bonen toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder en komijnpoeder. Roer de rijst erdoor en verwarm kort mee.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie 8-10 minuten tot het zacht is.
Klop de eieren los. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, giet het eimengsel erin en roerbak tot een romig roerei.
Maak de saus. Pureer de spinazie met de plantaardige haver room tot een gladde saus. Breng licht op smaak met peper.
Schep de bonenrijst op borden, verdeel het roerei erover en serveer met de romige spinaziesaus.
- variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van spinazie, courgette en wat gekookte rijst met een paar druppels olijfolie.
- variatietipVoor volwassenen: Serveer het gerecht in een tortilla als burrito en voeg dan door de rijst een snufje chilivlokken toe voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenDit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bonenrijst met roerei en romige spinaziesaus van Kindergarden
Koken met Kindergarden: Een voedzame maaltijd vol groente, eiwitten en vezels. Een favoriet bij de kinderen van Kindergarden!

10 personen
390 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de zwarte bonen toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder en komijnpoeder. Roer de rijst erdoor en verwarm kort mee.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie 8-10 minuten tot het zacht is.
Klop de eieren los. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, giet het eimengsel erin en roerbak tot een romig roerei.
Maak de saus. Pureer de spinazie met de plantaardige haver room tot een gladde saus. Breng licht op smaak met peper.
Schep de bonenrijst op borden, verdeel het roerei erover en serveer met de romige spinaziesaus.
variatietip:Maak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van spinazie, courgette en wat gekookte rijst met een paar druppels olijfolie.
variatietip:Voor volwassenen: Serveer het gerecht in een tortilla als burrito en voeg dan door de rijst een snufje chilivlokken toe voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Dit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
500 g biologische zilvervliesrijst
300 g biologische courgettes
500 g biologische paprika duo
3 el biologische olijfolie extra vierge
360 g biologische zwarte bonen in pot
2 tl gevriesdroogde oregano
2 tl milde paprikapoeder
2 tl gemalen komijnzaad
600 g biologische bladspinazie deelblokjes
12 biologische eieren
100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)




