Bonenrijst met roerei en romige spinaziesaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een voedzame maaltijd vol groente, eiwitten en vezels. Een favoriet bij de kinderen van Kindergarden!

390 kcal

30 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram biologische zilvervliesrijst

    biologische zilvervliesrijst

  • 300 gram biologische courgettes

    biologische courgettes

  • 500 gram biologische paprika duo

    biologische paprika duo

  • 3 eetlepel biologische olijfolie extra vierge

    biologische olijfolie extra vierge

  • 360 gram biologische zwarte bonen in pot

    biologische zwarte bonen in pot

  • 2 theelepel gevriesdroogde oregano

    gevriesdroogde oregano

  • 2 theelepel milde paprikapoeder

    milde paprikapoeder

  • 2 theelepel gemalen komijnzaad

    gemalen komijnzaad

  • 600 gram biologische bladspinazie deelblokjes

    biologische bladspinazie deelblokjes

  • 12 biologische eieren

    biologische eieren

  • 100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)

    haver keuken (alternatief voor kookroom)

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de zwarte bonen toe en breng op smaak met oregano, paprikapoeder en komijnpoeder. Roer de rijst erdoor en verwarm kort mee.

  3. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie 8-10 minuten tot het zacht is.

  4. Klop de eieren los. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, giet het eimengsel erin en roerbak tot een romig roerei.

  5. Maak de saus. Pureer de spinazie met de plantaardige haver room tot een gladde saus. Breng licht op smaak met peper.

  6. Schep de bonenrijst op borden, verdeel het roerei erover en serveer met de romige spinaziesaus.

  • variatietipMaak voor baby’s (8+ maanden) een hapje van spinazie, courgette en wat gekookte rijst met een paar druppels olijfolie.
  • variatietipVoor volwassenen: Serveer het gerecht in een tortilla als burrito en voeg dan door de rijst een snufje chilivlokken toe voor extra pit. Voeg eventueel zout naar wens toe.
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kindergarden in samenwerking met Iris Vernooij van STERK & ZOET. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenDit recept komt uit het Kookboek Groente voor kids van Iris Vernooij en is een groot succes bij de kinderen van Kindergarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Bonenrijst met roerei en romige spinaziesaus van Kindergarden

Koken met Kindergarden: Een voedzame maaltijd vol groente, eiwitten en vezels. Een favoriet bij de kinderen van Kindergarden!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig