Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de onderkant en uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes (eventueel met een mandoline). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.
Meng ⅘ van de mayo met de augurkenblokjes, ⅔ van de dille en 1 el citroensap tot een dressing. Meng met de venkel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan. Snijd de brioche in 4 dikke plakken van 5 cm breed. Gril de plakken brood 1-2 min. in de grillpan tot lichtbruin. Keer halverwege.
Snijd de briocheplakken van boven in, maar niet door. Vul de brioches met venkelsalade en verdeel de kibbeling erover. Meng de rest van de mayo met het water en besprenkel zigzaggend erover. Bestrooi met het citroenrasp en de rest van de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Loaded brioche met kibbeling (advertorial)
Wat een mooi broodje dit hè, deze brioche gevuld met gebakken kibbeling. Bijna te mooi om op te eten. Bijna...
- bereidingstipGeen tijd om zelf saus te maken? Gebruik de remouladesaus van Kühne!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Loaded brioche met kibbeling (advertorial)
Wat een mooi broodje dit hè, deze brioche gevuld met gebakken kibbeling. Bijna te mooi om op te eten. Bijna...

4 personen
600 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen de onderkant en uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes (eventueel met een mandoline). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn.
Meng ⅘ van de mayo met de augurkenblokjes, ⅔ van de dille en 1 el citroensap tot een dressing. Meng met de venkel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan. Snijd de brioche in 4 dikke plakken van 5 cm breed. Gril de plakken brood 1-2 min. in de grillpan tot lichtbruin. Keer halverwege.
Snijd de briocheplakken van boven in, maar niet door. Vul de brioches met venkelsalade en verdeel de kibbeling erover. Meng de rest van de mayo met het water en besprenkel zigzaggend erover. Bestrooi met het citroenrasp en de rest van de dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Geen tijd om zelf saus te maken? Gebruik de remouladesaus van Kühne!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
335 g gebakken kibbeling
1 venkelknol
1 biologische citroen
10 verse dille
5 el mayo met yoghurt
4 el kleine Amsterdamse augurkenblokjes
1 brioche brood
½ el water
Dit heb je nodig
grillpan