Giet de tonijn af. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalot 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer direct.
Pasta met tonijn en tomatensaus (advertorial)
Pasta met tomatensaus is altijd een goed idee. Deze versie met tonijn ook! Perfect voor doordeweeks.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta met tonijn en tomatensaus (advertorial)
Pasta met tomatensaus is altijd een goed idee. Deze versie met tonijn ook! Perfect voor doordeweeks.

4 personen
470 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalot 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
290 g Princes tonijnstukken in water
300 g sjalotten
3 tenen knoflook
500 g cherrytomaten
2 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
70 g tomatenpuree
300 g penne