Pasta met tonijn en tomatensaus (advertorial)

Pasta met tomatensaus is altijd een goed idee. Deze versie met tonijn ook! Perfect voor doordeweeks.

470 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Giet de tonijn af. Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.

  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalot 5 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min. Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min. stoven op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

  4. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

Pasta met tonijn en tomatensaus (advertorial)

Pasta met tomatensaus is altijd een goed idee. Deze versie met tonijn ook! Perfect voor doordeweeks.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig