Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten, meng met ¼ van de milde olijfolie en peper en verdeel over de ovenschaal. Rooster ca. 30 min. onder in de oven.
Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 2 cm en meng met de rest van de milde olijfolie en peper. Schep de tomaten halverwege om en verdeel de ciabatta over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de tomaten in de oven.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in schuine stukken van 0.5 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken van 0.5 cm dik en de rode ui in halve ringen. Meng de komkommer met de bleekselderij, rode ui, rodewijnazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de worst in dunne plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum. Meng de ciabatta met de tomaten, inclusief het aanhangende vocht, en vervolgens met de gemarineerde groente, basilicumblaadjes en worst. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.
Panzanella met parmezaanse kaas-worst (advertorial)
Heerlijk licht en fris op een zomerse dag: deze broodsalade is niet voor niets een klassieker uit de Italiaanse keuken. Perfect als picknickmaaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Panzanella met parmezaanse kaas-worst (advertorial)
Heerlijk licht en fris op een zomerse dag: deze broodsalade is niet voor niets een klassieker uit de Italiaanse keuken. Perfect als picknickmaaltijd.

4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten, meng met ¼ van de milde olijfolie en peper en verdeel over de ovenschaal. Rooster ca. 30 min. onder in de oven.
Scheur ondertussen de ciabatta in stukken van 2 cm en meng met de rest van de milde olijfolie en peper. Schep de tomaten halverwege om en verdeel de ciabatta over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de tomaten in de oven.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in schuine stukken van 0.5 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken van 0.5 cm dik en de rode ui in halve ringen. Meng de komkommer met de bleekselderij, rode ui, rodewijnazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Snijd de worst in dunne plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum. Meng de ciabatta met de tomaten, inclusief het aanhangende vocht, en vervolgens met de gemarineerde groente, basilicumblaadjes en worst. Besprenkel met de extra vierge olijfolie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g cocktailtomaten
4 el milde olijfolie
1 afbakciabatta
1 komkommer
2 stengels bleekselderij
1 rode ui
2 el rodewijnazijn
100 g Huls Lekker gekruid parmezaan
15 g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
bakpapier