Biefstuk met balsamico-ui en rucola

Biefstuk, balsamico-ui en rucola: een bijgerecht dat je smaakpapillen wakker schudt. In 15 minuten voorbereid, daarna doet de oven de rest.

335 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de uien schoon en halveer, zorg dat de wortel intact blijft. Schep om met de balsamicoazijn, ⅘ olie, peper en eventueel zout. Verdeel de ui met de snijkant omhoog over de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 15-20 min. in de oven. Verwijder de folie, keer de ui om en bak nog 15-20 min. Schep de ui uit de ovenschaal en blus de schaal af met het water, roer tot je een egale glaze hebt en schep de ui erdoor.

  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en besmeer met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout.

  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Gril de steaks een voor een in 4 min. medium rare, keer halverwege. Leg op een bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  4. Verdeel de rucola over een schaal. Snijd het vlees op de draad in schuine plakken (trancheren) en verdeel erover. Schep de balsamico-ui en aanhangende sappen erover. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  • serveertipLekker met gebakken aardappeltjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Biefstuk met balsamico-ui en rucola

Biefstuk, balsamico-ui en rucola: een bijgerecht dat je smaakpapillen wakker schudt. In 15 minuten voorbereid, daarna doet de oven de rest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig