Boen de sinaasappels schoon. Snijd 1 sinaasappel in plakjes van 0.5 cm. Rasp de oranje schil van een tweede sinaasappel en pers met de rest van de sinaasappels uit.
Meng 150 ml sinaasappelsap, het -rasp, de Aperol en prosecco door elkaar.
Splits de eieren, hou de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije garden stijf. Voeg 1 el suiker toe en klop 30 sec.
Klop de dooiers met de rest van de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Klop de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Schenk 500 ml van het aperolmengsel in een diep bord, de rest gebruik je voor de topping. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in het mengsel, laat ca. 3 sec. intrekken en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal met de rest van de lange vingers, het aperolmengsel en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk gelijkmatig glad. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe de sinaasappelplakjes en het achtergehouden aperolmengsel (300 ml) in een steelpan en kook 5 min. op laag vuur. Zet het vuur uit. Haal de plakjes sinaasappel eruit en bewaar het sap in de pan. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Haal eruit, knijp goed uit en voeg toe aan het hete aperolmengsel. Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat in de pan 30 min. a!koelen.
Haal de tiramisu uit de koelkast, verdeel de afgekoelde sinaasappelplakjes erover en schenk het koude aperolmengsel erover. Laat nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Spritzamisu
Zowel tiramisu als Aperol Spritz komen uit de regio Veneto. Deze smaakcombinatie is niet authentiek, maar wel een succes! De koffie wordt vervangen door Aperol Spritz en geeft een lekkere, fris-bittere smaak aan dit feloranje dessert.
- bereidingstipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- achtergrondinfoLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Spritzamisu
Zowel tiramisu als Aperol Spritz komen uit de regio Veneto. Deze smaakcombinatie is niet authentiek, maar wel een succes! De koffie wordt vervangen door Aperol Spritz en geeft een lekkere, fris-bittere smaak aan dit feloranje dessert.

nagerecht
12 personen
420 kcal
35 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappels schoon. Snijd 1 sinaasappel in plakjes van 0.5 cm. Rasp de oranje schil van een tweede sinaasappel en pers met de rest van de sinaasappels uit.
Meng 150 ml sinaasappelsap, het -rasp, de Aperol en prosecco door elkaar.
Splits de eieren, hou de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije garden stijf. Voeg 1 el suiker toe en klop 30 sec.
Klop de dooiers met de rest van de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Klop de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Schenk 500 ml van het aperolmengsel in een diep bord, de rest gebruik je voor de topping. Doop de helft van de lange vingers een voor een volledig in het mengsel, laat ca. 3 sec. intrekken en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Herhaal met de rest van de lange vingers, het aperolmengsel en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk gelijkmatig glad. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe de sinaasappelplakjes en het achtergehouden aperolmengsel (300 ml) in een steelpan en kook 5 min. op laag vuur. Zet het vuur uit. Haal de plakjes sinaasappel eruit en bewaar het sap in de pan. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Haal eruit, knijp goed uit en voeg toe aan het hete aperolmengsel. Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat in de pan 30 min. a!koelen.
Haal de tiramisu uit de koelkast, verdeel de afgekoelde sinaasappelplakjes erover en schenk het koude aperolmengsel erover. Laat nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip:Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
achtergrondinfo:Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
3 sinaasappels
200 ml Aperol
450 ml prosecco
4 middelgrote scharreleieren
140 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
400 g lange vingers
4 blaadjes gelatine
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)