Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er ten slotte het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven erdoor. Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer de cacao erdoor. Schep de twee kleuren beslag in de ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de cake in dikke plakken.
Gerelateerde recepten
Gemarmerde druivencake

nagerecht
20 porties
170 kcal
20 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er ten slotte het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven erdoor. Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer de cacao erdoor. Schep de twee kleuren beslag in de ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de cake in dikke plakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
200 g roomboter
200 g suiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g pitloze
50 g cacao
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm lengte ca. 24 cm