Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip

Pastasalade: ons favoriete zomergerecht! Ook lekker bij de barbecue of als picknicksalade.

(383) waardeer
hoofdgerecht Pastasalade: ons favoriete zomergerecht! Ook lekker bij de barbecue of als picknicksalade. 4 personen
3 383

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de wortel in de lengte en snijd in plakjes. Kook de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Meng de mayonaise, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Meng de pasta en wortel met de dressing, bleekselderij, kipfilet, bieslook en slamelange. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 300 g winterpenen

Halveer de wortel in de lengte en snijd in plakjes. Kook de laatste 3 min. met de pasta mee.

3
3

Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de mayonaise, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 10 g verse bieslook

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn.

6
6
  • 75 g rucola slamelange

Meng de pasta en wortel met de dressing, bleekselderij, kipfilet, bieslook en slamelange. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.