Eggs be­ne­dict

Goedemorgen zonder zorgen met deze heerlijke eggs benedict.

(102) waardeer
amerikaans ontbijt Goedemorgen zonder zorgen met deze heerlijke eggs benedict. 4 personen
3 102

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
 • keukenthermometer
 • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Breng in een pannetje de wijn met de dragonazijn, peperkorrels en laurier aan de kook. Kook de wijn zachtjes 5 min. Smelt ondertussen in een andere pan de boter.
 2. Zeef de wijn boven een kom die precies op een pan past. Splits 4 eieren en voeg de eidooiers toe aan de wijn, het eiwit gebruik je niet. Klop alles goed los.
 3. Breng een pan met een laag water tegen de kook aan. Hang de kom in de pan. De kom mag het water niet raken. Doe eventueel een thermometer in de kom. Laat het mengsel al kloppend dikker worden. Voeg al kloppend de boter langzaam in een dun straaltje toe. Blijf kloppen tot de saus 65 °C of dik genoeg is.
 4. Zet de kom 10 sec. in een laagje met koud water, zo stopt het kookproces. Breng op smaak met peper en zout. Leg er een schoteltje op zodat de saus warm blijft.
 5. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn en het zout toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.
 6. Pocheer het ei 5 (voor een halfzachte dooier) tot 7 min. (voor een harde dooier). Laat de andere eieren op dezelfde manier in het water glijden.
 7. Haal ondertussen de korsten van de boterhammen en rooster de boterhammen.
 8. Schep met een schuimspaan de eieren uit het water, laat ze even op keukenpapier uitlekken en leg ze elk op een boterham. Verdeel de saus erover.

variatietip:

Ook lekker als voorgerecht.

Tip:

Gepocheerde eieren met hollandaisesaus is het nationale Amerikaanse ontbijtgerecht.

video

Eggs be­ne­dict

- 02:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 490 kcal
 • eiwit 12 g
 • koolhydraten 12 g
 • vet 42 g
  waarvan verzadigd 24 g
 • natrium 680 mg
 • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Eggs benedict

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eggs be­ne­dict

1
 • 10 el witte wijn
 • 2 el dragonazijn
 • 5 peperkorrels
 • 2 gedroogde laurierblaadjes
 • 150 g ongezouten roomboter

Breng in een pannetje de wijn met de dragonazijn, peperkorrels en laurier aan de kook. Kook de wijn zachtjes 5 min. Smelt ondertussen in een andere pan de boter.

2
 • 4 middelgrote eieren

Zeef de wijn boven een kom die precies op een pan past. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de wijn, het eiwit gebruik je niet. Klop alles goed los.

3

Breng een pan met een laag water tegen de kook aan. Hang de kom in de pan. De kom mag het water niet raken. Doe eventueel een thermometer in de kom.

4

Laat het mengsel al kloppend dikker worden. Voeg al kloppend de boter langzaam in een dun straaltje toe. Blijf kloppen tot de saus 65 °C of dik genoeg is.

5

Zet de kom 10 sec. in een laagje met koud water, zo stopt het kookproces. Breng op smaak met peper en zout. Leg er een schoteltje op zodat de saus warm blijft.

6
 • 2 el azijn

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een lage, brede pan en voeg de azijn en het zout toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

7
 • 1 middelgroot ei

Breek een ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.

8
 • 3 middelgrote eieren

Pocheer het ei 5 (voor een halfzachte dooier) tot 7 min. (voor een harde dooier). Laat de andere eieren op dezelfde manier in het water glijden.

9
 • 4 sneetjes witbrood

Haal ondertussen de korsten van de boterhammen en rooster de boterhammen.

10

Schep met een schuimspaan de eieren uit het water, laat ze even op keukenpapier uitlekken en leg ze elk op een boterham. Verdeel de saus erover. Lekker!

variatietip:

Ook lekker als voorgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.