Geroosterde ossenhaas met paddestoelen
Geroosterde ossenhaas met paddestoelen

Geroosterde ossenhaas met paddestoelen

25 min. bereiden
30 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 stukjes

ossenhaas

1 eetlepel

balsamicoazijn

6 eetlepels

olijfolie

4 takjes

tijm

250 g

kastanjechampignons

100 g

cantharellen of shii-takes

50 g

ontbijtspek

molentje zeezout

versgemalen peper

Aan de slag

1

Ossenhaas bestrijken met balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie. Minstens een half uur laten liggen en op kamertemperatuur laten komen. Blaadjes tijm van takjes rissen. Paddestoelen schoonvegen en in vieren snijden. Spek in dunne reepjes snijden.

2

Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Intussen in wok 2 eetlepels olijfolie verhitten. Spekreepjes zachtjes uitbakken. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend mooi bruin bakken, vocht laten verdampen. Tijm en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. In grillpan ossenhaas in ca. 4-5 minuten bruin en van binnen rosé roosteren, halverwege keren. Zout en peper erboven malen. Ossenhaas op zes warme borden leggen en paddestoelen erop scheppen. Lekker met gebakken aardappeltjes en roergebakken boontjes met kerstomaat en rode ui.