Vietnamese kipsalade

aziatisch
hoofdgerecht
4 personen
3
103
Advertentie
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 400 g kipfilet
- 1 prei (in ringen)
- 2 tl sambal
- 2 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 1 schaaltje sugar snaps (200 g)
- 1 wortel (ca. 200 g)
- 1 zakje witte kool (300 g, biologisch)
- 1 limoen (schoongeboend)
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)
- 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, prei en 1 tl sambal toe. Kook de kip gaar in 15-20 min. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 el bouillon.
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Kook de sugar snaps in 3 min. beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Snijd de wortel in lucifers. Meng met de kip, kool en sugar snaps.
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, de helft van het sap, 1 tl sambal, 2 el bouillon, de olie, vissaus, peper en zout. Schep om met de salade. Bestrooi met sesamzaad en koriander. Lekker met pandanrijst.

Noten, zaden en pitten roosteren
instructievideo
- 01:19 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g