Salade met makreelrillette
Salade met makreelrillette

Salade met makreelrillette

35 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

2 eetlepels

boter of margarine

2 dl

witte wijn

1 bekertje

crème fraîche

1 theelepel

geraspte mierikswortel

1

gerookte makreel

zout en peper

2 zakjes

slamelange

1 dl

pomodoridressing

Aan de slag

1

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn. Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren. Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen. In kom makreel met vork fijnprakken. Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Sla over vier borden verdelen. Dressing erover sprenkelen. Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen. Serveren met volkoren stokbrood.