Babi pangang met atjar

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkook zilvervliesrijst
- 1 ui
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 300 g)
- 1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
- 1 pot roerbaksaus babi pangang (500 g)
- zout en peper
- 1 pot atjar tjampoer (ca. 350 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Vlees al omscheppend ca. 3 minuten roerbakken. Vlees uit pan scheppen. In achtergebleven vet, ui en sperziebonen ca. 3 minuten roerbakken. Vlees toevoegen. Geheel nog ca. 5 minuten roerbakken. Saus toevoegen en goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst en atjar. Lekker met kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 86 g
- vet 13 g