Gefrituurde geitenkaasravioli
Gefrituurde geitenkaasravioli
bewaar
bewaar

Gefrituurde geitenkaasravioli

Oh's en ah's als je dit bijzondere voorgerecht op tafel zet.

1 uur 45 min. bereiden
12waarderingen

Aan de slag

1

Splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in de keukenmachine of in een kom met een staafmixer de bloem met 2 eieren, 1 eidooier, olie en zout. Kneed 5 min. met de hand tot het deeg elastisch en zacht is. Wikkel in vershoudfolie.

2

Meng voor de vulling de geitenkaas met de Pecorino. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de noten en peer door het geitenkaasmengsel. Breng op smaak met zwarte peper.

3

Schil voor de salsa de gember en rasp fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de peterselie fijn en de tomaten in kleine stukjes. Pers de limoenen uit. Meng de gember, ui, peterselie, het limoensap en de poedersuiker door de tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Blancheer de aspergetips 1 min. in kokend water.

5

Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Haal door de pastamachine, op de wijdste stand. Vouw elk deeglapje telkens weer dubbel en haal er opnieuw door. Doe dit een keer of vijf. Maak er ten slotte met de machine, op de dunst mogelijke stand, lange dunne lappen van over de hele breedte van de machine. Leg de 6 lappen deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Dek af met vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

6

Druk met de raviolisteker zachtjes op 3 deeglappen om aan te geven waar de ravioli straks uitgestoken moet worden. Zo kun je zien waar de vulling moet komen. Leg in het midden van elk vierkantje een lepeltje geitenkaasvulling. Gebruik alle vulling. Per deeglap kun je ca. 8 ravioli maken.

7

Bestrijk met het kwastje met water het deeg rondom de vulling en leg de rest van de deegvellen op de vellen met de vulling. Druk het deeg rondom de vulling goed aan. Steek de ravioli met de steker uit. Knijp de randen goed dicht met je vingers of gebruik hiervoor een vork.

8

Verhit de olie in een ruime (frituur)pan of braadpan tot 180 °C. Frituur de ravioli per 6 stuks 2-3 min. in de hete olie. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo alle ravioli. Verdeel de ravioli, gembersalsa en aspergetips over de bordjes.

Gefrituurde geitenkaasravioli met gembersalsa

Instructievideo - 04:44 min.

Gevulde pasta frituren

Instructievideo - 01:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gefrituurde geitenkaasravioli

Oh's en ah's als je dit bijzondere voorgerecht op tafel zet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig