Chinese pickle
Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 wortel (ca. 150 g, geschild)
- 3 bosuien
- 1 koolrabi (ca. 300 g, geschild of 1/2 rettich)
- 300 ml rijstwijnazijn (of wittewijnazijn)
- 300 g kristalsuiker
- 300 ml water
- 5 cm verse gember (geschild en in plakjes)
- 1 teen knoflook (geplet)
- 1 steranijs (hele)
- ½ rode peper (in ringetjes)
Keukenspullen
- weckpot à 2 liter
Advertentie
Bereiden
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.
- Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.
- Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.
bereidingstip:
Hoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.
variatietip:
Houd je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.
Tip:
Bron: Instock cooking.
bewaartip:
De pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast
bewaartip:
Gooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.

Instock - inmaken in zuur
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 45 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
- natrium 10 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Chinese pickle
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese pickle
- 1 komkommer
- 1 wortel
- 3 bosuien
- 1 koolrabi
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.
- 300 ml rijstwijnazijn
- 300 g kristalsuiker
- 300 ml water
- 5 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 steranijs
- ½ rode peper
Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook.
Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.
Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.
bereidingstip:
Hoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.
variatietip:
Houd je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.
bewaartip:
De pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast
bewaartip:
Gooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.