Glutenvrije gevulde speculaas
Glutenvrije gevulde speculaas

Glutenvrije gevulde speculaas

Eet je geen gluten maar heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

150 g

palmsuiker

125 g

kokosolie

3 g

zout

250 g

teff meergranenontbijt

5 g

bakpoeder

10 g

speculaaskruiden

150 ml

water

1

citroen

190 g

garneeramandelen

100 g

kristalsuiker

71 g

witte bonen in blik

20 stuks

garneeramandelen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (ø 20 cm )

  • bakpapier

Eet je geen gluten maar heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de palmsuiker met de kokosolie en het zout. Meng de teff met de bakpoeder en speculaaskruiden. Roer met het suikermengsel en het water tot een samenhangend deeg. Kneed tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Rasp voor de amandelspijs de gele schil van de citroen. Maal de amandelen, kristalsuiker, bonen en citroenrasp in de keukenmachine tot een dikke pasta. Vorm tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

3

Knip uit het bakpapier twee cirkels ter grootte van de springvorm. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de gesloten springvorm en druk de helft van het speculaasdeeg goed op de bodem. Maak hierbij een opstaande rand van 2 cm. Verdeel de amandelspijs erover. Druk de rest van het speculaasdeeg op het andere stuk bakpapier. Til met behulp van het papier het deeg op de amandelspijs met het bakpapier naar boven. Verwijder het bakpapier en druk goed aan. Versier de bovenkant met de resterende garneeramandelen en bak de gevulde speculaas 30 min. in het midden van de oven.

tip

variatietipDe palmsuiker kun je vervangen door lichte basterdsuiker of door kokosbloesemsuiker.

Glutenvrije gevulde speculaas

Instructievideo - 00:55 min.