Gevulde speculaas cookies

415 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop het ei los. Doe de boter, suiker en de helft van het losgeklopte ei in een kom en mix met de handmixer met gardes tot een romig en luchtig geheel.

  2. Voeg de bloem, speculaaskruiden, het bakpoeder en zout toe en meng met de mixer met deeghaken tot een stevig deeg. Kneed kort door met je handen en maak een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Vorm ondertussen met je handen 10 balletjes (per 10 stuks) van ¾ van de amandelspijs. Meng de rest van de amandelspijs met de melk tot een zacht mengsel en zet apart tot gebruik.

  4. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken (per 10 stuks) en vorm er balletjes van. Druk plat tot een schijf. Leg in het midden een balletje amandelspijs en vouw het deeg er omheen zodat je geen amandelspijs meer ziet. Herhaal met de rest van het deeg en de amandelspijs. Verdeel de gevulde deegballen over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ligt aan.

  5. Maak in het midden een kuiltje ter grootte van een theelepel. Bestrijk de koeken met een bakkwast met de rest van het ei. Verdeel het amandelmengsel over het midden van de koekjes en bak 15-17 min. in het midden van de oven.

  6. Verkruimel ondertussen de speculaasbrokken grof. Haal de koeken uit de oven, verdeel de speculaaskruim erover en druk ligt aan terwijl de koeken nog warm zijn. Laat minimaal 10 min. afkoelen voor het serveren.

Gerelateerde recepten

Gevulde speculaas cookies

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig