Vietnamees stoofvlees van shortribs
De shortribs braad je even goed aan voor extra smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 kg diepvries Taste of the World shortribs (op kamertemperatuur)
- 1 el arachideolie
- 3 stengels citroengras
- 6 tenen knoflook
- 6 cm verse gember
- 1 rode peper
- 250 g sjalotten
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- 750 ml water
- 2 limoenen
- 2 el vissaus
Advertentie
Bereiden
- Snijd de shortribs los en bestrooi rondom met zout. Verhit de olie in een grote braadpan en braad de shortribs een voor een op hoog vuur rondom goed bruin.
- Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en halveer in de lengte. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in parten. Neem het vlees uit de pan, laat 1 el bakvet zitten en fruit hierin het citroengras, de knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de vijfkruidenpoeder. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
- Leg het vlees met het bot omhoog terug in de pan en giet het water erbij, bestrooi met wat zout. Laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan koken. Neem het vlees uit de pan en pluk met 2 vorken het vlees van het bot. Verwijder ook het vel. Haal ook het citroengras uit de saus. Laat ondertussen de saus inkoken. Dit duurt 30-40 min. Roer regelmatig.
- Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan voorzichtig het vet van de saus. Schep het geplukte vlees terug in de pan. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Breng het vlees op smaak met 2 el limoensap (bij 8 personen) en de vissaus. Serveer met de rest van de limoen.
Tip:
Lekker met witte rijst en gestoofde paksoi.
Tip:
Lekker met extra bosui en koriander.
Tip:
Wil je al het vet uit de saus? Laat de saus een nachtje in de koelkast staan. Bewaar het vlees apart. Schep de volgende dag het vet eraf en schep het vlees erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 440 mg
Pittigheid
Ook te zien in
Vietnamees stoofvlees van shortribs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vietnamees stoofvlees van shortribs
- 2 kg diepvries Taste of the World shortribs
Snijd de shortribs los en bestrooi rondom met zout.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een grote braadpan en braad de shortribs een voor een op hoog vuur rondom goed bruin.
- 3 stengels citroengras
Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en halveer in de lengte.
- 6 tenen knoflook
- 6 cm verse gember
- 1 rode peper
- 250 g sjalotten
Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in parten.
- 2 tl vijfkruidenpoeder
Neem het vlees uit de pan, laat 1 el bakvet zitten en fruit hierin het citroengras, de knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de vijfkruidenpoeder.
Bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
- 750 ml water
Leg het vlees met het bot omhoog terug in de pan en giet het water erbij, bestrooi met wat zout.
Laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan koken. Neem het vlees uit de pan en pluk met 2 vorken het vlees van het bot. Verwijder ook het vel.
Haal ook het citroengras uit de saus.
Laat ondertussen de saus inkoken. Dit duurt 30-40 min. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan voorzichtig het vet van de saus. Schep het geplukte vlees terug in de pan.
- 2 limoenen
- 2 el vissaus
Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Breng het vlees op smaak met 2 el limoensap (bij 8 personen) en de vissaus.
Serveer met de rest van de limoen.