Shoyu-ra­men met pad­den­stoe­len en Chi­ne­se kool

Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Bij deze Japanse noedelsoep is soja de smaakmaker van de bouillon. 6 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee. Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.
  3. Zeef de bouillon. Er is nu ca. 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.
  4. Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 6 min. spoel af met koud water, pel en halveer. Snijd de paddenstoelen voor vlees grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur 8-10 min. goudbruin. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Snijd de Chinese kool in zo dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
  5. Verdeel de noedels en warme kool over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat paddenstoelen, eieren en bosui erbij. Verdeel per bord 2 à 3 norisnack erover. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019 , februari-maart 2019

Shoyu-ramen met paddenstoelen en Chinese kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shoyu-ra­men met pad­den­stoe­len en Chi­ne­se kool

1
1
  • 2 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember

Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes.

2
2
  • 100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes

Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee.

4
4
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2½ liter water

Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt.

5
5

Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit.

6
6
  • 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
  • 3 norivellen

Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.

7
7

Zeef de bouillon. Er is nu ca. 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.

8
8
  • 270 g Hakubaku ramen noedels
  • 6 middelgrote eieren

Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 6 min. spoel af met koud water, pel en halveer.

9
9
  • 400 g paddenstoelen voor vlees
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de paddenstoelen voor vlees grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur 8-10 min. goudbruin.

10
10
  • 2 bosuitjes
  • 300 g Chinese kolen

Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Snijd de Chinese kool in zo dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af.

11
11
  • 50 ml Japanse sojasaus

Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.

12
12

Verdeel de noedels en warme kool over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over.

13
13
  • 5 g Saitaku nori snack

Leg in delen wat paddenstoelen, eieren en bosui erbij. Verdeel per bord 2 à 3 norisnack erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.