bewaar
Vegan ramen
Vegan ramen
bewaar

Vegan ramen

De populaire Japanse noedelsoep, maar dan bomvol knapperige groenten en kruiden.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

shiitake

2 tl

sesamolie

1 bos

salade-ui

90 g

Hakubaku ramen noedels

75 g

Saitaku ingelegde gember

100 g

gesneden spitskool

100 g

rauwkost peen julienne

100 g

snoepgroente rettich

1¼ liter

veganbouillon

1 el

geroosterd zwart sesamzaad

De populaire Japanse noedelsoep, maar dan bomvol knapperige groenten en kruiden.

Aan de slag

1

Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.

2

Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.

3

Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.

bereidingstipZoek op de site naar 1189611 voor het recept van vegan bouillon

combinatietipBak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.