Vegan ramen
De populaire Japanse noedelsoep, maar dan bomvol knapperige groenten en kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g shiitakes
- 2 tl sesamolie
- 1 bos salade-ui
- 90 g Hakubaku ramen noedels
- 75 g Saitaku ingelegde gember
- 100 g gesneden spitskool
- 100 g rauwkost peen julienne
- 100 g snoepgroente rettich
- 1.2 liter veganbouillon (zie recept elders op deze website)
- 1 el geroosterd zwart sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
- Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.
- Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.
bereidingstip:
Zoek op de site naar 1189611 voor het recept van vegan bouillon
combinatietip:
Bak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 360 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Vegan ramen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan ramen
- 100 g shiitakes
- 2 tl sesamolie
Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur.
- 1 bos salade-ui
- 90 g Hakubaku ramen noedels
- 75 g Saitaku ingelegde gember
Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
- 100 g gesneden spitskool
- 100 g rauwkost peen julienne
- 100 g snoepgroente rettich
- 1.2 liter veganbouillon
Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op.
- 1 el geroosterd zwart sesamzaad
Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.
bereidingstip:
Zoek op de site naar 1189611 voor het recept van vegan bouillon
combinatietip:
Bak voor een ramen met wat meer vulling pittig gekruide biologische roerbakreepjes mee met de shiitakes.