Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes
Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes

Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen & lamsworstjes

Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ liter

water

2

kippenbouillontabletten

2

sjalotten

3 el

milde olijfolie

300 g

risottorijst

400 g

gesneden snijbonen

450 g

diepvries fijne tuinbonen

300 g

chipolata lamsworstje

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

Risotto meets lente: met snij- en tuinbonen en chipolataworstjes

Aan de slag

1

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en draai het vuur laag.

2

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

3

Voeg een scheut kippenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal met de rest van de bouillon tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg tot slot de snijbonen en de tuinbonen toe en laat op laag vuur 5 min. gaar worden.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

5

Meng de peterselie en het citroenrasp door de risotto en serveer met de worstjes. Bestrooi met verse peper.

tip

variatietipDe chipolata lamsworstjes zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door chipolata varkensworstjes.